• 1

Bijna over.

Winter Dip, zeg maar er helemaal klaar mee.

Afgelopen periode weinig met de duiven bezig geweest. Is dat goed of niet goed weten we deze zomer. Alle dagen goed voer en vers water. En voor de rest geen fratsen. Daarom na de winterdip zeg maar een hele grote. Tussen kerst en oud en nieuw zaten de doffers al in de mand voor richting poelier. Was er even helemaal klaar mee alle grote azijnzeikers in de winter periode en de duiven profeten wisten het allemaal via Facebook, Twitter en wat je maar wil lezen(websites van liefhebbers). Ook ben ik op een paar bijeenkomsten in de winter geweest wat me daar vooral verbaasde was dat iedereen in de zaal een kampioen was of geweest of wordt. Elk jaar worden de bovenste drie gehuldigd en daar zitten soms nieuwe bij of mensen die we vaker hebben gezien. Daarom is het nog steeds de vraag wie heeft er verstand van. Wat wel leuk was dat een klas genoot van Joost met een oud boekje kwam die van haar opa was geweest een oud clubgenoot van de Zuiderzee vliegers de heer Hermens. Wat mij het meeste greep was het Woord Vooraf:

Willen is Kunnen heeft als enige doelstelling, allen die zich duivenliefhebber noemen of die zich op een of andere wijze met de duivenliefhebberij verbonden weten, te laten aanvoelen en ontdekken dat succes in deze zo aantrekkelijke en charme-rijke sport, nooit het monopolie, het alleen-recht is geweest of ooit zal zijn van welke klasse mensen ook. Daarom alleen al is het totaal misplaatst te spreken over grote en kleine liefhebbers… Men wordt nooit groot geboren!

Hier kan ik me helemaal in vinden, en hoop zo ook de duivensport verder te kunnen en te mogen uitvoeren. De lat gaat minder hoog en een beker is mooi maar het succes van de dag nog mooier.

Wel proberen vroege duiven op de klep proberen te krijgen, de basis moet goed zijn. Daarom ook alles klaar maken voor de kweek, en hopelijk zal ik het volhouden om op totaal weduwschap te gaan spelen. En mochten er liefhebbers een bon van ons hebben gekocht bel op tijd anders worden het zomerjongen.

Copyright © 2012 Coen & Joost Brugman All Rights Reserved.Karim Pastoor