• 1

12 november

Maandag 12 november

Vandaag middagdienst dus in de ochtend even de site bijwerken. De duiven gaan een 3 a4 keer in de week los en krijgen momenteel 1 maal daags te eten en dan voldoende voor de hele dag. De afdelingen laat ik apart los zodat met binnenkomen geen getreuzel is. Wat opvalt is dat het lijkt of de rui vertraagt ik had verwacht dat de meeste wel alle pennen hadden gegooid. Maar bij de zomerjongen staan ze nog op 3 a4 oude pennen. Vanaf vrijdag zijn we de duiven door het water aan het kuren voor Paratyfus en krijgen ze eind november een enting. De bedoeling is omstreeks 10 januari de duiven te gaan koppelen en tussen de enting en koppeling moet minimaal 3 weken tussen zitten. De laatste weken krijgen wij ook vele verzoeken voor bonnen (snap er niks van) even meekijken vanaf 2007 zijn er het volgende van ons erf naar liefhebbers gegaan of gegeven aan starters:

In 2007 zijn er op bonnen weggegeven 41 jongen

In 2008 zijn er op bonnen weggegeven 28 jongen

In 2009 zijn er op bonnen weggegeven 25 jongen

In 2010 zijn er op bonnen weggegeven 54 jongen

In 2011 zijn er op bonnen en starters weggegeven 83 jongen

In 2012 zijn er op bonnen en starters weggegeven 78 jongen

Totaal 309 duiven enkele liefhebbers zijn er gelukkig goed mee geslaagd maar net zo als elk ander hok is er natuurlijk uitval.

Daarom zouden wij graag overal op willen reageren maar dat gaat helaas niet lukken. Eigen club en goede doelen blijven we ondersteunen. Maar om nieuwe barkrukken of prijzengeld te genereren voor eigen leden, of de contributie laag te houden zie ik zo zeer het nut niet van in. Ook in heb dit jaar gestemd en bij ons moet ook de broekriem strakker (zou geen kwaad kunnen) Daarom verbaasd het me dan ook dat de nieuwe technische commissie van afdeling Friesland gezien naar het “voorlopige vliegprogramma” dat ze niet kijken naar de afstanden voor de zuidelijke kant van de afdeling. Al jaren betalen wij op de midfond en dagfond de volle pot. Maar we krijgen vitesse en midfond afstanden. Dan wordt er ook nog gezegd dat er op de dagfond en meerdaagse geld bij moet want dat is niet kosten dekkend. Geachte technische commissie ongevraagd denk ik even voor u mee: Op de vitesse en Midfond en zelfs Dagfond gaan ook invlieg duiven mee, daardoor lijkt het een groot aantal op deze afstanden maar is een vertekend beeld. De duiven kunnen niet in 1 keer op St Vincent en moeten worden ingespeeld dit is weer goed om de kosten te besparen van Vitesse liefhebbers. Iedereen kan en mag zijn eigen voorkeur hebben maar maak het niet onmogelijk voor andere spelvreugdes en geef iedereen de ruimte en draag met ze alle de lasten. Uiteraard is dit mijn gedachten maar dit zijn de gedachten van de afdeling niet want die zegt al jaren dat het niks uitmaakt en nu met een nieuwe penningmeester is het ineens te duur??????? Waarschijnlijk een vitesse liefhebber onze penningmeester. Daarom jammer. Hopelijk komen we er met ze alle uit en gaan we proberen een stabiele en gezonde basis creëren voor de duivensport in de toekomst. Want als er in 2020 nog maar een 7000 leden wat de hoge heren voorspellen is dit zeker geen goede zaak voor de toekomst. Dus probeer met ze alle de sport hoog te houden en geef iedereen waar voor zijn geld.

Copyright © 2012 Coen & Joost Brugman All Rights Reserved.Karim Pastoor