• 1

WHE HAVE GOT THEM

WHE HAVE GOT THEM

Sens TT

 

Daar is hij weer even een update was lang niet altijd makkelijk om iets over je zelf te schrijven als je nog niet eens bij de eerste 5 van ACG verband zit.

Al vele malen bij de eerste 20 te hebben gezeten in afdeling verband op eendaagse NPO vluchten of in de Sector. Is het dan eindelijk gelukt een 9de Teletekst met " Archille "de 2009-4213647 het is een doffer van vaste waarde op ons hok. Dit jaar kregen vaak andere duiven de voorkeur om bij de bovenste 2 te staan maar tot 2013 stond hij er vaak. Het is geen mooi doffer in de hand en het verenpak ook niet echt maar als hij dan als 5 jarige alle jonkies de baas kan zijn en als een van de eerste oudjes zich meld van de afdeling geeft dat toch een heel goed gevoel dat hij het nog steeds kan. En dat blijkt wel door dit overzicht:

9e TT Sens 2013

tegen 5594 duiven

Beste Jong '09 op hok.

Beste Jaarling 0413 '10

3de DFK 2011 '0413

4e As duif ACG 5 '11

13e Asduif ACG 5 '12

 Vandaag 7 de mand in voor St Vincent wat voor ons een afstand heeft van 1141,708166 km en maar afwachten. Ja ik ga vandaag naar Emmeloord was het stoute jongetje van de klas en had de schoolplein regels overtreden. Toch blijf ik het raar vinden dat een ieder die lid is van een vereniging overal kan inkorven waar hij wil op Nationale vluchten. Maar zodra je eigen vereniging een Nationaal inkorfcentrum is je daar heen moet. En als je het niet leuk er meer vindt je er moet blijven. De basis is dat je het gezellig en plezierig moet vinden met wat je doet. En als dat door factoren van buitenaf of intern je wordt ontnomen moet je nog. Zelf een mooi brief van de secretaris van de afdeling gehad, maar de reactie zal zijn door wat de afdeling heeft gecreëerd en ook ruimte voor elk in de afdeling moet zijn. ”Het muisje krijgt nog een staartje”  Genoeg hier over, alle bedankt voor de vele en leuke reacties via de mail of Facebook en via de telefoon of persoonlijk. We gaan ons klaar maken voor nog een mooi seizoen en zoals het nu lijkt krijgen de duiven het voordeel van de wind op de staart wat misschien goed is voor het zelfvertrouwen van duiven zodat ze het misschien iets makkelijker krijgen. Maar1141 kilometer blijft een eind en  ik zit dan ook altijd met grote bewondering en waardering voor de duiven op ze te wachten. En wie weet krijgen we nog eens dit jaar dat kippen vel moment van aankomst als je weet dat er op de korte afstand nog niks is. 

29 April

Rutten 29 April,

Na enkele weken van geheel onthouding wat betreft contact via de website toch maar weer eens een berichtje. We hebben 2 vluchten gehad en alles komt steeds terug wat een goed teken is. Bewust alles over de antenne makkelijk via het weekoverzicht bij te houden wie en hoe vaak ze zijn mee geweest. En zo kom je niet in aanmerking voor een kampioenschap. Weet zelfs niet hoe er gevlogen wordt in de vereniging, in acg5 en Frisia en afdeling is het geweldig. We hebben nu drie generaal kampioenschappen heb ik begrepen. Snelheid zomer en najaars. Heb er voor gekozen om voor het midwinterkampioenschap te gaan. Zal de technische commissie van afdeling Friesland niet afvallen, maar als je de lijst met namen ziet die er in zitten begrijp ik niet dat er nog een generaal is. Ga voor toer kampioenen en zo kan iedereen zijn of haar persoonlijke voorkeur aangeven en meedoen waar hij wil. Dit kan natuurlijk altijd maar van de winter staat er weer in elke verkoop voorjaar ,zomer en najaar generaal afdeling Friesland96. Zo Rinus denk daar maar eens over na???

Wat wel geweldig is dat we nu al 2 echte vluchten hebben gehad met Noorden wind en de liefhebbers van de Zuiderzeevliegers zitten steeds in de kop van de afdeling vorige week Huizinga en deze week Frank en wederom Huizinga.  En het viel op dat Paul er ook wat aan gedaan heeft om ook op de korte vluchten weer mee te doen. Dit is alleen maar goed voor de concurrentie in de vereniging.

23-5 moeten we inkorven voor de eerste dagfond en dan maar kijken waar we staan, alleen jammer dat er maar 3 dagfond(verre midfond)op het programma staan van vluchten die mee telen de 2 mooiste en eerlijkste worden niet interessant gemaakt door de technische commissie. Gelukkig wel in de Friese Fond Club dus wordt alle lid. Alle een fijne week en wie weet Rinus en Jan volgende week weer een up date.

Bijna over.

Winter Dip, zeg maar er helemaal klaar mee.

Afgelopen periode weinig met de duiven bezig geweest. Is dat goed of niet goed weten we deze zomer. Alle dagen goed voer en vers water. En voor de rest geen fratsen. Daarom na de winterdip zeg maar een hele grote. Tussen kerst en oud en nieuw zaten de doffers al in de mand voor richting poelier. Was er even helemaal klaar mee alle grote azijnzeikers in de winter periode en de duiven profeten wisten het allemaal via Facebook, Twitter en wat je maar wil lezen(websites van liefhebbers). Ook ben ik op een paar bijeenkomsten in de winter geweest wat me daar vooral verbaasde was dat iedereen in de zaal een kampioen was of geweest of wordt. Elk jaar worden de bovenste drie gehuldigd en daar zitten soms nieuwe bij of mensen die we vaker hebben gezien. Daarom is het nog steeds de vraag wie heeft er verstand van. Wat wel leuk was dat een klas genoot van Joost met een oud boekje kwam die van haar opa was geweest een oud clubgenoot van de Zuiderzee vliegers de heer Hermens. Wat mij het meeste greep was het Woord Vooraf:

Willen is Kunnen heeft als enige doelstelling, allen die zich duivenliefhebber noemen of die zich op een of andere wijze met de duivenliefhebberij verbonden weten, te laten aanvoelen en ontdekken dat succes in deze zo aantrekkelijke en charme-rijke sport, nooit het monopolie, het alleen-recht is geweest of ooit zal zijn van welke klasse mensen ook. Daarom alleen al is het totaal misplaatst te spreken over grote en kleine liefhebbers… Men wordt nooit groot geboren!

Hier kan ik me helemaal in vinden, en hoop zo ook de duivensport verder te kunnen en te mogen uitvoeren. De lat gaat minder hoog en een beker is mooi maar het succes van de dag nog mooier.

Wel proberen vroege duiven op de klep proberen te krijgen, de basis moet goed zijn. Daarom ook alles klaar maken voor de kweek, en hopelijk zal ik het volhouden om op totaal weduwschap te gaan spelen. En mochten er liefhebbers een bon van ons hebben gekocht bel op tijd anders worden het zomerjongen.

Zondag 25 november

25 november

Even een up date na enkele weken, in het seizoen is er genoeg te vertellen maar winterdag valt het soms moeilijk om achter de PC te gaan zitten en over je sport te gaan vertellen. Vorige week naar Martin van Zon geweest bij Tot Weerziens in Urk. Wat een verschrikkelijke grote azijnzeiker is die man(oeps dat is niet netjes) even opnieuw.

Lees meer: Zondag 25 november

12 november

Maandag 12 november

Vandaag middagdienst dus in de ochtend even de site bijwerken. De duiven gaan een 3 a4 keer in de week los en krijgen momenteel 1 maal daags te eten en dan voldoende voor de hele dag. De afdelingen laat ik apart los zodat met binnenkomen geen getreuzel is.

Lees meer: 12 november

nieuwe lay-out

Vandaag is de site veranderd door de webmaster de heer Karim in overleg en aangeven door mij, de Lay-out is anders en hopelijk is het duidelijk leesbaar.

Lees meer: nieuwe lay-out

Copyright © 2012 Coen & Joost Brugman All Rights Reserved.Karim Pastoor